دستور تهیه مسقطی انار
در این مطلب از بخش آشپزی وبسایت الی قصد داریم بریم سراغ مسقطی انار که یک دسر بسیار خوشمزه و ساده است که هم در ایران و هم در کشور ترکیه طرفداران زیادی دارد. مسقطی که معمولا به صورت ژله ای و کشدار است و آن را هم به عنوان دسر و هم در کنار چای مصرف میکنند.
اصالت مسقطی در ایران به شهرستان لار در استان فارس برمیگردد و از همین رو مسقطی لاری خوشمزه به یکی از لذیذترین و مهمترین سوغاتیهای شهر شیراز تبدیل شده است. البته به جز شهر لار در خیلی شهر های دیگه مثل سیرجان، بوشهر، بندرعباس و … هم تهیه میشه اما بیشتر شهرت این شیرینی به شهر لار برمیگرده. و ما امروز این مسقطی رو به اسم مسقطی لاری می شناسیم.
اضافه کردن هر عطر و طعمی به این مسقطی میتواند آن را به گونهای متفاوت و جذاب تبدیل کند. بنابراین می توانید در تهیه مسقطی از خلاقیت و سلیقه شخصی خود نیز استفاده کنید .در این مطلب میتوانید طرز تهیه مسقطی انار که ویژه شب یلدا می باشد را بخوانید.
مواد لازم
-
- آب انار تازه: ۱/۵ لیوان
-
- انار دون شده: نصف لیوان
-
- شکر: ۱/۴ لیوان
-
- نشاسته گندم: ۳ قاشق غذاخوری
-
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
-
- کره: نصف قاشق چای خوری
-
- انار برای تزئین: ۱ قاشق غذاخوری
-
- پسته یا خلال پسته یا هرنوع مغز: به مقدار لازم (اختیاری)
دستور تهیه مسقطی انار
مرحله اول: طرز تهیه مسقطی انار به این صورت است که ابتدا نشاسته گندم را با مقداری آب سرد مخلوط کنید. بعد برای اینکه محلول شفاف و یک دستی داشته باشید، ترکیب آب و نشاسته را از یک صافی یا الک عبور دهید. یک ماهیتابه را روی گاز قرار دهید و سپس آب انار و مخلوط نشاسته و آب را به آن اضافه کنید. مواد را خوب با هم ترکیب کنید و مدام روی حرارت هم میزنیم تا شکر به تدریج در مواد حل شود.
مرحله دوم: در این مرحله از طرز تهیه مسقطی انار باید حرارت را ملایم کنید و مواد را به طور مرتب هم بزنید. بعد از مدتی مواد شروع به غلیظ شدن میکند. در این مرحله هم زدن مسقطی اهمیت زیادی دارد و اگر درست هم نزنید، ممکن است مواد گلوله شود.
مرحله سوم: زمانی که بعد از حدود نیم ساعت از طرز تهیه مسقطی انار مواد غلیظ شد و حالتی فرنی مانند به خود گرفت، گلاب را به آن اضافه میکنیم. معمولاً در مسقطی از گلاب استفاده میشود، اما اگر از عطر گلاب خوشتان نمیآید، میتوانید آن را حذف کنید. بعد از اضافه کردن گلاب به این دسر با انار باید دوباره مواد را روی حرارت هم بزنید تا غلیظ شود.
مرحله چهارم: در مرحله بعد باید مواد را آن قدر هم بزنید که سفت شوند و هم زدن آن کمی سخت شود. بعد از اضافه کردن گلاب و زمانی که دسر کمی سفتتر شد، کره را به آن اضافه میکنید و باز هم میزنید. دسر شما زمانی آماده است که وقتی یک قاشق از مواد را برمیدارید، موقع ریختن نباید به راحتی پایین بریزد.
حدودا یک ساعت طول میکشد تا مسقطی انار به این غلظت برسد. بعد از آن باید زیر ماهیتابه را خاموش کنید. برای درست کردن این مسقطی هم میتوانید آن را به صورت قالبی آماده کنید و هم مسقطیهای لقمهای کوچک تهیه نمایید. از آنجایی که مسقطی انار کمی سفت است برای اینکه راحتتر بتوانید مواد را داخل قالب بریزید، میتوانید از یک قیف پلاستیکی یک بار مصرف استفاده کنید.
مرحله پنجم: بهتر است قبل از ریختن مسقطی داخل قالب کمی اطراف آن را چرب کنید. سپس مواد را داخل قیف پلاستیک بریزید و بعد قالبهای کوچک یا بزرگی که مد نظرتان است را با دقت پر کنید. در انتها بعد از پر کردن مواد داخل قالب با یک چاقو سطح دسر را صاف کنید. بعد از پر کردن قالب باید آنها را برای حدود ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند و خودشان را بگیرند و سپس به اشکال دلخواه برش بزنید. در انتها میتوانید مسقطی خود را با دانههای انار یا خلال پسته تزئین کنید. میتواند بعد از آماده شدن مسقطی و قبل از اینکه آن را داخل قالب بیزید، از دانههای انار یا پسته نیز هم در آن استفاده کنید.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تمام نکات لازم جهت تهیه مسقطی انار را آموزش دهیم . اگر تجربه خاص و متفاوتی در تهیه این دسر لذیذ دارید در قسمت دیدگاه با ما در میان بگذارید .
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.