10عوارض فلوراید در خمیر دندان

آخرین بروز رسانی: 17 آذر 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
عوارض فلوراید

 

در این مقاله سعی داریم در مورد سم فلوراید و عوارض آن در خمیر دندان‌های موجود در بازار صحبت کنیم.

فلوراید یکی از مواد اصلی در خمیر دندان‌ها است که برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها استفاده می‌شود. فلوراید یک سم می باشد که طبق تحقیقات دانشمندان از طریق بزاق دهان جذب می شود و مصرف بیش از حد آن می‌تواند عوارض جانبی جدی برای سلامتی داشته باشد.

عوارض فلوراید موجود در خمیر دندان ها:

 

1. فلوروزیس دندانی
فلوروزیس دندانی یکی از عوارض ناشی از مصرف بیش از حد فلوراید است که به ویژه در دوران کودکی رخ می‌دهد. این عارضه با لکه‌های سفید یا قهوه‌ای روی دندان‌ها مشخص می‌شود و می‌تواند منجر به آسیب‌های ساختاری دندان‌ها شود. فلوروزیس دندانی نشان‌دهنده این است که دندان‌ها در معرض میزان زیادی فلوراید قرار گرفته‌اند.
فلوروز به وضعیتی گفته می شود که در آن رگه های سفید یا نوع دیگری تغییر رنگ در دندان ها ایجاد می شود. این عارضه بر اثر مصرف زیاد فلوراید از تولد تا هشت سالگی ممکن است اتفاق بیفتد.

علاوه بر مصرف زیاد فلوراید، اگر کودک خمیر دندان را از دهان بیرون نریزد و بخورد دچار بد رنگی دندان می شود.

 

2. تأثیرات نوروتوکسیک
مطالعات مختلف نشان داده‌اند که این ماده می‌تواند به عنوان یک نوروتوکسین عمل کند و به سیستم عصبی آسیب برساند. مصرف مقادیر بالای فلوراید با کاهش IQ در کودکان مرتبط است. تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه هاروارد نشان داده است که کودکانی که در مناطق با سطوح بالای فلوراید زندگی می‌کنند، دارای IQ کمتری نسبت به کودکانی هستند که در مناطق با سطوح پایین‌تر فلوراید زندگی می‌کنند.

 

3. اختلالات غدد درون‌ریز
فلوراید می‌تواند بر غدد درون‌ریز، به ویژه غده پینه‌آل (صنوبر) تأثیر بگذارد. این غده مسئول تولید ملاتونین است که نقش مهمی در تنظیم چرخه خواب و بیداری دارد. اختلال در تولید ملاتونین می‌تواند منجر به مشکلات خواب، اختلالات هورمونی و حتی تأثیرات منفی بر رشد و توسعه کودکان شود.

 

4. عوارض استخوانی
مصرف طولانی مدت فلوراید می‌تواند به سیستم اسکلتی آسیب برساند. فلوراید می‌تواند باعث افزایش تراکم استخوان‌ها شود اما در عین حال شکنندگی استخوان‌ها را نیز افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند منجر به افزایش خطر شکستگی‌ها و اختلالات اسکلتی در بزرگسالان شود.

 

5. مشکلات کلیوی
مصرف بیش از حد فلوراید می‌تواند به کلیه‌ها نیز آسیب برساند. کلیه‌ها مسئول تصفیه فلوراید از بدن هستند و مصرف زیاد فلوراید می‌تواند منجر به بروز مشکلات کلیوی و حتی نارسایی کلیوی شود.

 

6. حساسیت‌های دهانی
برخی افراد ممکن است به فلوراید حساسیت داشته باشند که می‌تواند منجر به تحریک و التهاب لثه‌ها و دهان شود. این حساسیت می‌تواند باعث درد و ناراحتی در دهان شده و سلامت عمومی دهان و دندان را تحت تأثیر قرار دهد.

 

7.آلرژی یا حساسیت پوستی
آلرژی یکی از عوارض نادر فلوراید درمانی است. برخی اشخاص پس از استفاده از فلوراید دچار تحریک پوست یا حساسیت می شوند. در برخی موارد هایپرسنسیتیویتی نیز از واکنش های آلرژیک فلوراید گزارش شده است.

 

8.انکولوژیک

یون فلوراید دارای احتمال القای اختلالات کروموزومی در نمونه های کشت شده انسانی و سلول های حیوانی در مقدار دوزی که بیشتر از دوزی است که انسان ها با آن روبه رو می شوند می باشد.

 

9.خاصیت سمی فلوراید :

این اتفاق بسیار نادر است اما در صورتی که با دوز بالا مصرف شود مانند هرماده دیگری می تواند سمی و خطرناک باشد. از آن جایی که کودکان کم سن ممکن است فوم یا ژل فلوراید را قورت بدهند و حالت تهوع و استفراغ پیدا کنند بهتراست از وارنیش فلوراید، برای فلوراید تراپی دندان هایشان استفاده کنید. مسومیت ناشی از فلوراید در مواردی منجر به مرگ کودک می شود بنابراین تا حد امکان مکمل های فلوارید را دور از دسترس کودک نگه دارید.

10.تاثیر فلوراید بر مغز و سیستم عصبی و رفتار افراد

تحقیقات و مطالعات زیادی ثابت کرده اند که فلوراید سمی است و اثرات منفی متعددی بر سلامت روان دارد که ۳ تاثیر اصلی آن عبارتند از:

  • کاهش هوش (IQ پایین)
  • نقص های عصبی رفتاری (ADHD)
  • اختلال در توانایی یادگیری و به خاطر سپردن
عوارض فلوراید بر مغز کودکان

عوارض فلوراید بر مغز کودکان و اختلال یادگیری و بیش فعالی

محققان در مطالعات بیشتری مشاهده کردند موش هایی که در دوران بارداری یا اوایل دوران نوزادی در معرض فلوراید قرار گرفتند، یادگیری فضایی کندتر، مشکل در حافظه کوتاه مدت و بلند مدت، افسردگی و اضطراب را تجربه کردند و مردان نیز بیشتر مستعد رفتارهای بیش فعالی بودند.

علاوه بر آن، مشخص شد که فلوراید وارد هیپوکامپ می شود و باعث تحریک عصبی و اختلال در عملکرد می شود. این قسمت از مغز همچنین با حافظه، یادگیری و احساسات در ارتباط است.

فلوراید همچنین انتقال دهنده های عصبی را تغییر می دهد. برای مثال افزایش سطح سروتونین، گلوتامات و هیستامین و کاهش سطح استیل کولین و دوپامین در مغز موش ها مشاهده شد.

به طور کلی فلوراید بر خلق و خو، یادگیری، حافظه، تمرکز، انگیزه و بیش فعالی حیوانات تاثیر گذاشت.

نتیجه‌گیری: در حالی که فلوراید از نظر برخی از افراد می‌تواند به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک کند، ولی مصرف هر روز آن می‌تواند عوارض جدی برای سلامتی داشته باشد. برای جلوگیری از این عوارض، توصیه می‌شود از خمیر دندان‌های طبیعی بدون فلوراید استفاده کنید. انتخاب محصولات بهداشتی طبیعی و ارگانیک می‌تواند به حفظ سلامت دهان و دندان شما و خانواده‌تان کمک کند.

اگر به دنبال چنین محصولات سالمی هستید اینجا کلیک کنید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.