خواص شکر قهوه ای چیست؟ 30 خاصیت شگفت انگیز
همانطور که از اسم شکر قهوه ای مشخص است، این شکر رنگی سرخ یا قهوه ای دارد و مانند شکر سفید از نیشکر یا چغندر قند تهیه میشود. شکر قهوهای در واقع شکری است که به صورت ناکامل و نیمه پالایش شده و به همین دلیل هنوز شیره قند را در خود دارد و به دلیل دارا بودن ملاس رنگ آن قهوهای میشود.
شکر قهوه ای حاوی ۵ درصد ملاس، مقدار کمی کلسیم، پتاسیم و آهن است، به همین دلیل مواد مغذی آن بیشتر و بهتر از قند سفید یا شکر سفید است. طعم و عطر مطبوع شکر قهوه ای باعث شده که این محصول غذایی محبوبیت بیشتری نسبت به شکر سفید داشته باشد. در ادامه از از فواید شکر قهوه ای و خواص شکر قهوه ای برایتان بیشتر می گوییم.
تاریخچه شکر قهوهای در ایران و جهان
استفاده از شکر قهوهای در اواخر قرن ۱۸ میلادی در اروپا رواج یافت. معمولا از این شکر برای ساخت صابونهای مخصوص زنان و لوازم آرایشی و درمان بیماریهای مختلف استفاده میشد. در آن زمان هنوز کسی دلیل خواص شگفت انگیز شکر قهوهای را نمیدانست. استفاده از این نوع شکر تصفیه نشده در آسیای شرقی، خاورمیانه و شمال آفریقا نیز سالهای پیش از رسیدن آن به اروپا بسیار رواج داشت. در اواخر قرن ۱۹ میلادی که عصر صنعت و دانش اروپا محسوب میشود، عدهای از دانشمندان با آزمایش و بررسی دانههای تصفیه نشده شکر قهوهای متوجه میکروارگانیزمهایی در ساختار این ماده غذایی شدند که دلیل خواص بیشمار شکر قهوهای بود. پس از این آزمایشات کاملترین راهنمای مربوط به اطلاعات تغذیهای و خاصیتهای شکر قهوهای در اوایل قرن بیستم به چاپ رسید
طبع شکر قهوهای چیست؟
در طب سنتی آمده است که شکر قهوهای «طبعی گرم» دارد. به همین دلیل این ماده غذایی در درمان بیماریهایی مانند نفخ معده، یبوست و سردمزاجی بسیار موثر است. از شکر قهوهای در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلفی استفاده میشود که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
از بین بردن خارش و اگزمای بدن
درمان قولنج شکم و ناف
جلوگیری از تهوع
درمان سردرد
درمان سردی و ضعف بدن
درمان اسهال و دلپیچه
تسکین دهنده دردهای عضلانی
توجه : از آنجایی که شکر قهوهای طبعی گرم دارد ممکن است با استفاده بیش از حد از آن دچار خستگی و کم خونی شود. خوردن زیاد شکر قهوهای ابتدا احساس سیری و گرما در بدن شما ایجاد کرده و پس از مدتی ممکن است احساس ضعف و گرسنگی کنید و طبع شما را سرد خواهد کرد. بنابراین برای کسب نتیجه مطلوب بهتر است همیشه بر طبق راهنمای درمانی عمل کرده و در استفاده از هیچ چیز افراط و تفریط نداشته باشید.
تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید
شکر قهوه ای و شکر سفید هر دو از پالایش نیشکر به دست میآیند، با این تفاوت که شکر قهوهای نوعی ساکارز است که به دلیل دارا بودن شیره یا همان ملاس، رنگی قهوهای دارد. پیش از این اشاره کردیم که شکر قهوه ای حاوی کلسیم، پتاسیم و آهن است، به جز این مورد باید اشاره کرد که شکر قهوهای کالری کمتری نسبت به شکر سفید دارد.
1- کاملاً عاری از مواد شیمیایی
برخلاف شکر سفید، شکر قهوه ای کاملاً عاری از مواد شیمیایی است زیرا به دلیل تولید آن نیازی به شیره نیست که در ساخت قند سفید ضروری است. شکر قهوه ای از آب نیشکر تهیه می شود و فقط مقدار کمی شیره دارد که قند قهوه ای رنگ و طعم آن را نیز دارد.
2- دارای مواد معدنی مهم برای بدن
مواد معدنی موجود در قند قهوه ای از ملاس هایی است که به قند اضافه شده است، شکر قهوه ای منبع خوبی از مواد معدنی مهم مانند کلسیم ، آهن ، منیزیم و پتاسیم است، هر روز یک قاشق چایخوری شکر قهوه ای به همراه چای، 20٪ از نیاز روزانه آهن را به شما می دهد و کلسیم، در واقع برای پیشگیری یا درمان کم خونی در دوران بارداری استفاده می شود.
3- تسهیل گرفتگی قاعدگی
پتاسیم موجود در شیره که با شکر برای تهیه قند قهوه ای مخلوط شده است به آرامش عضلات از جمله عضله رحم کمک می کند و انقباضاتی را که در دوران قاعدگی ایجاد می شود را تسکین می دهد. با این وجود از کالری مصرفی خود آگاه باشید.
4- مراقبت از پوست
علاوه بر طعم غذاها، شکر قهوه ای برای مراقبت از پوست بسیار مفید است. این ماده مهم در تعدادی از محصولات مراقبت از پوست است. به نرم شدن پوست کمک می کند و همچنین به از بین بردن کثیفی و سلول های مرده پوست کمک می کند.
5- جلوگیری از چاقی
شکر قهوه ای برای سلامتی شما بسیار مفید است زیرا در جلوگیری از چاقی کمک می کند چرا که در مقایسه با شکر سفید کالری کمتری دارد.
6- تقویت انرژی طبیعی
درست مانند شکر سفید، شکر قهوه ای برای مدت کوتاهی باعث تقویت انرژی طبیعی می شود و به شما قدرت موقت می دهد و در هنگام احساس ضعف به شما کمک می کند. با این حال، از آنجا که شکر قهوه ای مواد مغذی کمی یا فاقد مواد مغذی است، شکر سفید یا حتی قهوه ای تنها می تواند برای مدت زمانی کوتاه انرژی شما را تأمین کند. این اثر در اثر پایین آمدن سطح هورمون سروتونین ایجاد می شود.
7- کمک به بهبود هضم
شکر قهوه ای برای دستگاه گوارش شما بسیار مفید است زیرا به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. نوشیدن آب جوشانده شده با برش های زنجبیل و مقداری شکر قهوه ای برای درمان یبوست بسیار مفید است.
8- کمک های اولیه سریع
اگر خود را اصلاح کرده و ضد عفونی کننده ندارید، به مواد شیرین دسترسی پیدا کنید – این می تواند به بهبودی جزئی کمک کند. شکر قهوه ای به عنوان یک ضد التهاب عمل می کند و خاصیت ضد میکروبی آن ممکن است از بروز عفونت جلوگیری کند.
زخم را با صابون و آب تمیز کرده و سپس کمی شکر قهوه ای را روی برش یا زخم بریزید. یک بانداژ را روی آن بگذارید و چند ساعت نگه دارید. در طول 36 ساعت یک یا دوبار تکرار کنید. قبل از آنکه متوجه چیزی شوید، بهبود می یابد.
9- کمک به درمان انقباضات رحمی
از زمان های بسیار قدیم، شکر قهوه ای برای خانم هایی که از انقباضات رحمی رنج می برند بسیار مفید بوده است، زیرا مصرف شکر قهوه ای یک داروی بسیار مؤثر برای درمان انقباضات دردناک رحم محسوب می شود.
10- مفید برای زنان باردار
شکر قهوه ای برای بهبودی سریع خانم ها پس از زایمان بسیار خوب است. زمان زیادی برای بهبودی خانم ها پس از زایمان طول می کشد، اما مصرف شکر قهوه ای به کاهش سریعتر زمان بهبودی کمک می کند.
11- از سرماخوردگی جلوگیری می کند
از مدت ها پیش شکر قهوه ای به عنوان داروی مؤثر برای درمان سرماخوردگی استفاده شده است. کافی است با اضافه کردن چند برش زنجبیل و مقداری شکر قهوه ای به آن مقداری آب جوشانده و آن را برای تسکین فوری سرماخوردگی بخورید.
12- محافظت از پوست
علاوه بر اینکه درخشش خاصی به پوست شما می بخشد، شکر قهوه ای در مرطوب کردن پوست شما و کاهش هر گونه تورم موجود در پوست شما بسیار مفید است. همچنین به بازسازی سلول های پوست و سرزندگی پوست شما نیز کمک می کند. همچنین سلول های پوست را از آسیب محافظت می کند.
13- داروی طبیعی برای نفخ – نوزادان
همه نمی خواهند این موضوع را پیشنهاد کنند اما اگر یک قاشق غذاخوری (حدود نصف قاشق چای خوری) شکر قهوه ای را به یک بطری پر از آب اضافه کنید و به کودک خود بدهید، همان اثرات قطره دایمتیکون یا انواع دیگر آن را برای آنها فراهم می کند. آثار تسکین دهنده گاز این ترکیب یک داروی طبیعی برای نوزادان است و می تواند به تسکین شکم آنها کمک کند که ممکن است به آنها در طول شب بیشتر بخوابد. همچنین شناخته شده است که به یبوست کمک می کند، اگرچه آب اضافی ممکن است بزرگترین فایده درباره یبوست باشد.
14- از آسم جلوگیری می کند
فواید شکر قهوه ای در ابتدا جلوگیری از آسم است. برای مبتلایان به آسم توصیه می شود شکر سفید را با شکر قهوه ای جایگزین کنید. این اثر به دلیل داشتن خاصیت ضد آلرژی ایجاد می شود. در زمان فعالیت بدن، آسم برطرف می شود و عود آن آسان نیست.
15- ماساژ پا
سلول های مرده (سطحی) پوست را با استفاده از شکر قهوه ای گرانول کمی مرطوب از قبل با حرکت دایره ای مالیده و سپس بشویید. این امر مانند تیغ کشیدن است. در هنگام اصلاح ریش و سبیل نیز می توان از این ترفند استفاده کرد.
16- ماساژ بدن
شکر قهوه ای همچنین دارای خواص ضد باکتریایی و اسید گلیکولیک است که پوست شما را درخشان و سالم نگه می دارد. شما به 1/2 فنجان قهوه زمینی، 1/2 فنجان شکر قهوه ای ارگانیک، 1/4 فنجان روغن نارگیل و 1 قاشق چای خوری دارچین نیاز دارید. تمام مواد را با یکدیگر در یک کاسه مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند. اگر روغن نارگیل شما جامد است، آن را به صورت ملایم گرم کنید تا آب شود، اما صبر کنید تا قبل از افزودن سایر مواد به دمای اتاق برگردد. این برای اطمینان از این موضوع است که مواد دیگر در روغن حل نمی شوند! پس از مخلوط کردن، ترکیب خود را در یک ظرف محکم هوا نگهداری کنید. برای لایه برداری عالی از کل بدن خود استفاده کنید.
17- ماساژ پوست سر
شکر قهوه ای ارگانیک را با روغن زیتون در یک کاسه ترکیب کنید و حدود سه دقیقه قبل از شستن موهایتان با نوک انگشتان خود را در پوست سر خود ماساژ دهید.
18- لب های نرم
همانطور که در بخش سلامت نمناک توضیح داده ایم برای این منظور کمی آب را روی انگشت خود بریزید، سپس آن را درون شکر قهوه ای آغشته کنید و به آرامی آن را با حرکت دایره ای روی لب ها بمالید تا آنها را لایه برداری کنید. این ترفند عالی است که وقتی لبهای شما خشک و پوسته پوسته می شود.
19- ماساژ حمام
شکر قهوه ای و روغن نعناع را با هم مخلوط کنی ، سپس این مخلوط را روی کف پای خود بمالید و در حالی که در حمام هستید برای یک اسکراب در منزل استفاده کنید که این کار سلول های مرده و خشکی را کاهش می دهد. روغن نعناع تأثیر خنک کننده ای بر روی پوست شما دارد و این امر پاها را برای ماه های گرم تابستان کامل می کند.
20- ماساژ صورت
تمام آنچه برای ماساژ صورت مورد نیاز شماست، عبارت است از:½ فنجان شکر قهوه ای ، ½ فنجان عسل (مانوکا یا ساده، بسته به آنچه در خانه دارید)، 1 قاشق غذاخوری نارگیل یا روغن زیتون و 1 قطره روغن ضروری عشق (اسطوخودوس ، ترنج ، گل رز ، یاس و شمعدانی فوق العاده است). تمام مواد را در یک کاسه مخلوط کنید. پس از اتمام این کار، آن را روی پوست خود بمالید و با استفاده از حرکات دایره ای ماساژ دهید. سپس آن را با آب گرم بشویید و سپس یک دستمال گرم را بشویید و آن را روی پوست خود فشار دهید. هنگام انجام کار مرطوب کردن را فراموش نکنید. این به ایجاد پوستی نرم تر کمک می کند و به صورتتان جوانی می بخشد.
21- ماسک صورت
شما به 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای و یک پیمانه شیر احتیاج دارید. شکر قهوه ای را در یک فنجان کوچک قرار دهید. کمی شیر اضافه کنید. ادامه دهید تا زمانی که به نظر برسد می توان همه آن را روی تمام صورت خود بمالید. به آرامی صاف کنید و بگذارید 30 دقیقه در آن بنشیند. با استفاده از آب سرد بشویید و پود را خشک کنید.
22- مرطوب کننده
شکر قهوه ای یک رقیق کننده طبیعی است. باعث رطوبت محیط می شود و آن را به پوست منتقل می کند. این یک مرطوب کننده طبیعی است که پوست را نرم و در عین حال آبرسانی می کند. شکر خام درشت است. قند قهوه ای ملایم تر از نمک و نرمتر از قند دانه ای است.
23- درخشش شفاف
از آنجا که شکر قهوه ای سلول های مرده را از لایه خارجی پوست بیرون می کشد و پوست را آبرسانی می کند، به پوست درخشش می بخشد. این ماده برای پیشگیری و تعدیل مشکلات پوست برنزه اثر می کند. می توان روی پاها، پشت و شانه ها استفاده کرد.
24- زخم ها را حذف می کند
استفاده از شکر قهوه ای به روشن شدن پوست و کاهش زخم ها کمک می کند. اسید گلیکولیک موجود در قند قهوه ای باعث می شود پوست را زیبا تر کند. همچنین تشکیل ملانین را کنترل می کند.
25- پیشگیری از آکنه
شکر قهوه ای به طور طبیعی لایه برداری می شود و سلول های مرده را از بین می برد. پوست را آبرسانی می کند و باعث پاکسازی و گردش خون سالم پوست می شود. کسانی که مستعد آکنه هستند می توانند از شکر قهوه ای برای جلوگیری از آکنه و جوش ها و همچنین گرفتن سلفی عالی با پوست درخشان استفاده کنند. ماسک شکر قهوه ای برای صورت نیز دارای خاصیت ضد باکتریایی است.
26- شادابی
برخی تحقیقات نشان داده اند که این شکر و شیره موجود در آن می تواند به سرکوب نفخ اضافی در روده کمک کند.
27- استفاده آسان
مگر در مواردی که پوست شما به خصوص حساس و مستعد تحریک باشد، ایده خوبی است که از دوبار در هفته در طول دوش یا حمام روزانه خود از یک قاشق شکر قهوه ای در آبلیمواستفاده کنید و به لکه های خشک توجه بیشتری کنید. با استفاده از حرکات ملایم و دایره ای، ترکیب را روی پوست مرطوب ماساژ دهید. شستشوی شدید می تواند باعث تحریک پوست و ایجاد قرمزی شود. مانند سایر محصولات مراقبت شخصی، قبل از انجام یک درمان کامل به پوست، یک آزمایش پچ کوچک انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که واکنشی ایجاد نخواهد کرد.
28- طعم و رایحه بیشتر
هر آشپزی می تواند به شما بگوید که شکر تصفیه شده سفید مقدار کمی از آن در عطر و طعم و بافت آن وجود دارد، اما بسیاری از انواع شکرهای قهوه ای سرشار از طعم و رایحه است. برخی از شکرهای قهوه ای که به دلیل طعم آنها مشهور هستند، وربینادو، باربادوس، دمررا و موسکواد هستند.
29- نسبت شیرینی
شکرهای قهوه ای و سفید تقریباً همان شیرین بودن را دارند و در دستور العمل های شما، می توانند مخلوط شوند یا یکی دیگر از آنها تغییر کنند. کمی با آنها آزمایش کنید و خودتان ببینید که با بسیاری از انواع شکر هایقهوه ای طعم های جدیدی به شما ارائه می شود.
اثرات جانبی
برخی از عوارض جانبی این شکر هنگام مصرف بیش از حد وجود دارد، که شامل خطر بالایی نیز می شود:
• افزایش وزن در صورت مصرف بیش از حد
• دیابت
• عفونت های مخمر
مانند شکرسفید، شکر قهوه ای نیز باید در حد اعتدال مصرف شود.
به طور کلی، مصرف مکرر و نامناسب شکر قهوه ای می تواند منجر به افزایش خطر افزایش وزن، مشکلات قلبی، سرطان، التهاب ، دیابت II و سایر بیماری های مزمن شود. غرق شدن در شکر قهوه ای گاهی اوقات سلامتی شما را خراب نمی کند اگرچه باید از آن به عنوان عضو یک رژیم اصلی جلوگیری کرد!
چگونه شکر قهوه ای نرم می شود
اگر قبلاً سخت شده است، ناامید نشوید. یک تکه سیب یا نان را در یک ظرف با شکر قهوه ای قرار دهید و حدود دو روز آن را آب بندی کنید. اگر در حال پخت هستید و فوراً به آن احتیاج دارید، می توانید یکی از دو کار را انجام دهید:
آن را چند دقیقه در فر با دمای 250 درجه قرار دهید. همانطور که نرم شد، آن را هم بزنید و مرتباً آن را چک کنید تا نرم شود، اما مراقب باشید آن را ذوب نکنید.
آن را روی یک بشقاب بگذارید و آن را در مایکروویو در کنار یک کاسه کوچک آب قرار دهید. مایکروویو را به مدت حدود 1 دقیقه و بررسی کنید که آیا نرم است. اگر اینطور نیست، این کار را هر چند ثانیه انجام دهید تا زمانی که سازگاری مناسب باشد.
ارزش غذایی شکر قهوه ای
مواد مغذی موجود در 100 گرم شکر قهوه ای به صورت زیر است:
کالری: 380
چربی: 0
کربوهیدرات: 98 گرم
پروتئین: 0.1 گرم
عوارض جانبی و مضرات شکر قهوه ای
مصرف زیاد شکر قهوه ای – حتی از نوعی طبیعی آن – باعث افزایش وزن و چاقی می شود.
• مصرف شکر قهوه ای برای بیماران دیابتی مضر است.
• افرادی که به عفونت مخمر مبتلا هستند از مصرف شکر قهوه ای اجتناب کنند.
[box type=”warning” align=”aligncenter” class=”” width=””]هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید[/box]
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.