آموزش تهیه سس مایونز در منزل + چند نکته کلیدی
طرز تهیه سس مایونز خانگی خوشمزه و عالی
به راحتی می توانید سس مایونز را خودتان در خانه تهیه کنید و یک سس مایونز خانگی خوشمزه و عالی داشته باشد و از طعم آن لذت ببرید.
سس مایونز یکی از سس های خوشمزه و پر طرفداری است که مصارف زیادی دارد و در انواع ساندویچ و سالاد می توانید از آن استفاده کنید. سس مایونز نیاز به زرده تخم مرغ، روغن زیتون، سرکه، پودر خردل، آبلیمو، شکر، نمک و فلفل سفید دارد و می توانید آن را کم چرب یا پرچرب تهیه کنید.
سس سیر، سس پیاز کاراملی، سس کره سبز و سس خامه هم از دیگر سس های خوشمزه و کاربردی هستند و در انواع فست فود قابل استفاده هستند و شما می توانید این سس ها و سس مایونز را به صورت بهداشتی در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
- روغن زیتون 2 لیوان
- سفیده تخم مرغ 2 عدد
- پودر خردل 1 قاشق چای خوری
- سرکه 2 قاشق غذاخوری
- شکر 1 قاشق چای خوری
- آب لیمو 4 قاشق چای خوری
- فلفل سفید نصف قاشق چای خوری
- نمک 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه سس مایونز خانگی
برای تهیه کردن سس مایونز باید در ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. برای راحت تر جدا کردن سفیده و زرده می توانید به سرعت پس از بیرون آوردن تخم مرغ از یخچال، زرده را از سفیده جدا کنید تا تخم مرغ انسجام کامل را داشته باشد.
سفیده تخم مرغ را با پودر خردل، نمک و شکر در مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا به صورت کرم رنگ درآید.
در مرحله بعد باید آبلیمو و سرکه را با هم ترکیب کنید و نصف این ترکیب را به صورت قطره ای به تخم مرغ اضافه کنید و در هنگام اضافه کردن ترکیب آبلیمو و سرکه به سفیده دستگاه میکسر را روشن کنید و سفیده را خوب هم بزنید تا بافتی یک دست داشته باشد.
نصف روغن زیتون را به صورت قطره ای به مایه سس مایونز اضافه کنید و به صورت مداوم مایه سس را هم بنید تا سس دارای غلظت لازم شود و سپس باقی مانده مخلوط آبلیمو را به صورت آرام به مایه سس اضافه کنید و باقی مانده روغن زیتون را به صورت قطره قطره به سس مایونز اضافه کنید تا سس یکدست و خوش طعم شود.
در مرحله آخر هم سس مایونز پس از آماده شدن سس فلفل سفید را به آن اضافه کنید و بگذارید تا سس به مدت 1 تا 2 ساعت در دمای محیط بماند و پس از مدت زمان ذکر شده سس را در ظرف درب دار و شیشه ای بریزید و آن را درون یخچال قرار دهید و بگذارید یک هفته در یخچال بماند.
نکات کلیدی :
حتما باید توجه داشته باشید که اگر روغن یا مخلوط سرکه را به صورت یکباره به مایه سس اضافه کنید سس مایونز بریده می شود و اصلا جالب نمی شود.
در موقع جدا کردن زرده و سفیده باید دقت داشته باشید زیرا اگر کمی از زرده یا سفیده مخلوط شود سس مایونز بریده نشود.
اگر مایل هستید از زرده تخم مرغ برای تهیه سس مایونز استفاده کنید بهتر است آن را خوب هم بزنید تا رنگ سس مایل به زرد نشود و سس شما سفید خوش رنگ باشد.
برای تهیه کردن سس مایونز خانگی می توانید از فلفل سیاه هم استفاده کنید. البته بستگی به ذائقه شما دارد.
اگر مایل هستید کیفیت ظاهری و طعم سس مقداری بیشتر شود بهتر است برای تهیه سس از روغن زیتون استفاده کنید.
انواع سبزیجات و ادویه جات را می توانید در مرحله آخر تهیه کردن سس، به سس اضافه کنید و سس با طعمی متفاوت داشته باشید.
باید به این توجه داشته باشید که سس مایونز خانگی فاقد مواد نگهدارنده است و به همین جهت سالم تر از نوع صنعتی است بنابراین آن را فقط یک هفته درون یخچال نگهداری کنید زیرا پس از گذشت یک هفته سس شما فاسد می شود.
برای جلوگیری از بریده شدن سس مایونز در هنگام تهیه سس ظرف را روی سطح یخ یا یک سطح سرد قرار دهید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.