تشخیص ظرف مناسب مایکروویو

آخرین بروز رسانی: 26 فروردین 1401
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
ظرف مناسب مایکروویو

اگر قصد آشپزی و یا گرم کردن غذا در کایکروویو را دارید حتما باید ظرف مناسب انتخاب نمایید وگرنه یا ذوب میشود و یا خواهد شکست. به‌علاوه، ممکن است اگر از ظرف نامناسب استفاده کنید، مواد شیمیایی خطرناک به درون غذای شما نشت کنند. بنابراین هنگام خرید ظروف آشپزخانه باید این نکته را درنظر بگیرید. اما این‌طور نیست که همه ظروفی که از نظر استفاده در مایکروویو ایمن‌اند برچسب‌گذاری شوند؛ پس خوب است که از آزمایشی آسان برای تعیین سالم‌بودن ظرف برای مایکروویو استفاده کنید. در این مقاله، روش‌های تست ظرف مناسب مایکروویو و نکاتی را که باید در‌این‌باره بدانید معرفی می‌کنیم.

آزمایش ظرف مناسب مایکروویو

۱. فنجانی را با آب پر کنید

برای بررسی ظرف مناسب مایکروفر، می‌توانید آن را با ۱ فنجان آب در مایکروویو آزمایش کنید.

  1. یک لیوان یا فنجان بی‌خطر برای استفاده در مایکروویو پیدا کنید و سه‌چهارم آن را با آب پر کنید؛
  2. مهم است که از فنجانی که می‌دانید برای مایکروویو بی‌خطر است استفاده کنید. در غیر این صورت، ممکن است آزمایش جواب ندهد؛
  3. برای اطمینان، فنجانی پیدا کنید که قسمت پایین آن برچسب ایمنی مایکروویو داشته باشد.

۲. ظرف را با لیوان آب در مایکروویو قرار دهید

  1. لیوان آب و ظرف موردنظر را در کنار هم داخل مایکروویو بگذارید؛
  2. مایکروویو را روی توان بالا و زمان ۱ دقیقه تنظیم کنید؛
  3. اگر ظرف آن‌قدر بزرگ است که فنجان کنارش جا نمی‌شود، فنجان را روی (یا داخل) ظرف قرار دهید.

۳. آزمون لمسی انجام دهید

  1. پس از گذشت ۱ دقیقه، با استفاده از دستکش‌های فر فنجان آب را از درون مایکروویو بیرون بیاورید؛
  2. دستتان را روی ظرف موردنظر بگذارید و ببینید چقدر گرم است؛
  3. اگر ظرف گرم و آب سرد باشد، ظرف برای استفاده در مایکروویو ایمن نیست یا به‌عبارت دیگر ظرف مناسب ماکروفر نیست. گرم‌بودن ظرف به این معنی است که گرما را جذب می‌کند؛
  4. اگر ظرف سرد و آب گرم باشد، ظرف برای مایکروویو ایمن است. خنک‌بودن ظرف به این معنی است که گرما را جذب نمی‌کند؛
  5. توجه داشته باشید که اگر فنجان آب را داخل یا روی ظرف گذاشته باشید، ممکن است فقط وسط ظرف گرم شود.

۴. پس از مشخص‌شدن نتیجه، روی ظرف برچسب بزنید

به‌منظور دانستن اینکه کدام ظروف برای استفاده در مایکروویو ایمن است و کدام ایمن نیست، برای برچسب‌زدن ته ظرف با نتایج آزمایش خود از یک نشانگر دائمی استفاده کنید.

  1. می‌توانید از هر روش برچسب‌زنی که دوست دارید برای ظروف خود استفاده کنید، مثلا می‌توانید ظروف مناسب مایکروویو را با حرف M یا دو خط موج‌دار علامت‌گذاری کنید؛
  2. برچسب‌زدن ظروف غیرایمن برای مایکروویو را نیز فراموش نکنید. می‌توانید از یک M با یک خط روی آن، یا نشانه دیگری استفاده کنید.

راه‌های شناخت ظروف ایمن برای مایکروویو

بایدها

۱. به‌دنبال برچسب ایمن مایکروویو باشید

ساده‌ترین راه برای بررسی ظرف مناسب برای ماکروفر این است که به‌دنبال برچسب در قسمت زیر آن باشید. به‌طور معمول، ۳ چیز وجود دارد که نشان می‌دهد ظرف برای استفاده در مایکروویو ایمن است:

  • برچسب با عبارت «ایمن در مایکروویو»؛
  • کلمات «دوستدار مایکروویو»؛
  • خطوط افقی موج‌دار.

۲. بیشتر ظروف سرامیکی، شیشه‌ای و ظروف چینی می‌توانند در مایکروویو قرار بگیرند

بیشتر ظروف سرامیکی، شیشه‌ای و چینی برای استفاده در مایکروویو بی‌خطرند. موارد استثنا عبارت‌اند از:

  • ظروف دارای رنگ یا تزئینات فلزی، مانند تزیین طلا یا نقره؛
  • سازنده می‌گوید ظروف قابل‌استفاده در مایکروویو نیستند؛
  • لعاب سربی دارند.

۳. اسامی ایمن برای مایکروویو را بشناسید

چندین تولید‌کننده هستند که ظروف آشپزی ضدحرارت می‌سازند و برای استفاده در مایکروویو نیز ایمن‌اند. پیرکس یکی از برندهایی است که محصولاتش برای قراردادن در مایکروویو مناسب‌اند.

۴. می‌توانید برخی از محصولات کاغذی را در مایکروویو قرار دهید

برخی از محصولات کاغذی مانند کاغذ روغنی برای مایکروویو ایمن هستند. برای اطمینان از اینکه هیچ جوهر یا رنگی به غذای شما نفوذ نمی‌کند، از محصولات کاغذی با چاپ، لوگو یا نوشته روی آنها استفاده نکنید.

۵. زمان و نحوه قراردادن ظروف پلاستیکی درون مایکروویو را بدانید

برخی ظروف و روکش‌های پلاستیکی به‌طور خاص برای مایکروویو ایمن ساخته شده‌اند. اینها حاوی پلاستیسایزرهایی که می‌توانند به غذا نفوذ کنند نیستند. اگر می‌خواهید ظروف پلاستیکی را در مایکروویو قرار دهید، از ایمن‌بودن آن برای استفاده در مایکروویو مطمئن شوید.

نبایدها

۱. فلزات را در مایکروویو قرار ندهید

قراردادن فلز در مایکروویو ممکن است به جرقه و آتش‌سوزی منجر شود. مراقب موارد زیر باشید:

  • ظروف و فنجان‌هایی با رنگ‌های متالیک؛
  • ظروف دارای روکش یا دسته فلزی؛
  • ورقه‌ی آلومینیمی؛
  • ظروف فلزی.

۲. از قراردادن ظروف دارای لعاب سربی در مایکروویو خودداری کنید

لعاب سربی در بسیاری از ظروف رایج است و هنوز در بسیاری از کشورها استفاده می‌شود. برای نگهداری یا سرو غذا نباید از ظروف دارای لعاب سربی استفاده کنید، زیرا سرب می‌تواند به غذای شما منتقل شود. سرب بسیار سمی است و مصرف سرب برای سلامتی مضر است. اگر ظروف را با لعاب سربی در مایکروویو قرار می‌دهید، حتی بیشتر سرب می‌تواند به غذا نفوذ کند.
ظروفی که به‌طور معمول دارای لعاب سربی‌اند عبارت‌اند از:

  • ظروف سفالی با لعاب براق یا شفاف؛
  • ظروف صنایع‌دستی دست‌ساز؛
  • ظروف تزیینی؛
  • ظروف عتیقه.

۳. ظروف نگهداری غذای سرد را در مایکروویو قرار ندهید

ظروف پلاستیکی مواد غذایی که مخصوص اقلام یخچال‌اند برای استفاده در مایکروویو طراحی نشده‌اند. این شامل ظروف ساخته‌شده برای موارد زیر است:

  • کره یا مارگارین؛
  • ماست؛
  • پنیر.

۴. از محصولات کاغذی قهوه‌ای استفاده نکنید

سرویس بازرسی و ایمنی مواد غذایی USDA بیان می‌کند که اگر مایکروویو برای محصولات کاغذ سفید ایمن باشد، محصولات کاغذ قهوه‌ای نباید در مایکروویو قرار گیرند. همین سایت توصیه می‌کند که روزنامه را در مایکروویو قرار ندهید.

شما چه تجربه‌ای از استفاده از ظرف نامناسب در مایکروفر دارید؟ چه اتفاقی افتاد؟ چه درسی از آن گرفتید؟ از ترفندهای خودتان برای تشخیص ظرف مناسب مایکروویو برایمان بگویید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.