آموزش طرز تهیه شیرینی قیطونی + نکات پخت
شیرینی قیطونی یکی از شیرینی های خوشمزه است که در این مطلب طرز تهیه این شیرینی همراه با نکات پخت را به شما می گوییم.
شیرینی قیطونی بافت نرمی دارد و اگر شما به تهیه کردن شیرینی علاقه دارید می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. برای تهیه کردن این شیرینی نیاز به آرد گندم ، شکر ، نمک، روغن جامد مخصوص قنادی، آرد نخودچی، پودر هل، روغن مایع، پودر نارگیل، پودر پسته، خلال بادام و گلاب دارید.
این شیرینی به همراه شیرینی برنجی، شیرینی نارگیلی، شیرینی نخودچی و شیرینی قیطونی یکی از شیرینی های خوشمزه مخصوص عید نوروز می باشد و شما می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
- شکر 300 گرم
- آرد گندم الک شده 220 گرم
- روغن جامد مخصوص قنادی 300 گرم
- نمک 2 قاشق چای خوری
- آرد برنج 110 گرم
- آرد نخودچی 70 گرم
- پودر هل یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر نارگیل به مقدار لازم
- روغن مایع یک چهارم پیمانه
- پودر پوسته به مقدار لازم
- خلال بادام به مقدارلازم
- گلاب یک و نیم پیمانه
طرز تهیه شیرینی قیطونی در منزل
برای تهیه کردن شیرینی قیطونی در ابتدا روغن جامد و آرد گندم را در طرفی مناسب بریزید و با همزن مخلوط این مواد را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند سپس آرد برنج و پودر هل و ارد نخودچی را به مخلوط آردم گندم اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
در مرحله بعد روغن مایع و شکر را به مواد شیرینی اضافه نمایید و باز هم بزنید تا خمیر یکدستی ایجاد شود سپس خمیر شیرینی را به شکل توپ های کوچک و گرد درآورید و خمیر شیرینی را به گلاب آغشته کنید.
خمیر را در پودر نارگیل، پودر پسته و خلال بادام بغلطانید و خمیرهای شیرینی را درون سینی فر بچینید.
سینی فر حاوی خمیر شیرینی را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها پخته شوند.
نکات طلایی برای پخت شیرینی قیطونی
- خمیرهای شیرینی را زیاد در گلاب قرار ندهید زیرا بافت شیرینی پس از پخته شدن خشک می شود.
- در صورت تمایل می توانید بری پخت شیرینی قیطونی به جای هل از زنجبیل استفاده کنید.
- می توانید در کف یک تابه مناسب یک کاغذ روغنی پهن کنید سپس شیرینی ها را بر روی حرارت گار با شعله ملایم به مدت 5 تا 10 دقیقه قرار دهید تا پخته شوند.
- در دستور تهیه شیرینی قیطونی می توانید از مغزهایی مانند مغز پسته، مغز بادام، فندق و نجد هم استفاده کنید.
- برای تهیه این شیرینی بهتر است از آرد سبوس دار استفاده کنید.
- این شیرینی را پس از تهیه در ظرف در بسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید