خواص تره فرنگی ؛ و دستور پخت چند غذا

آخرین بروز رسانی: 26 فروردین 1401
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
با تره فرنگی و خواص آن آشنا شوید

تره فرنگی به دلیل طعم مطبوع و بی نظیرش محبوب همه آشپزان می باشد و می‌توان آن را در بیشتر غذاها استفاده کرد. تره‌فرنگی خواص بسیاری دارد که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم. اگر می‌خواهید خواص تره فرنگی را بهتر بشناسید و طرز تهیه چند غذا با آن را یاد بگیرید، با ما همراه باشید.

خواص تره فرنگی

تره‌ فرنگی به‌سبب داشتن ترکیبات سولفور از مقدار قند خون می‌کاهد و با مراقبت از مغز، فرد را از بیماری‌های مغزی مانند زوال عقل دور نگه می‌دارد. بررسی‌ها نشان داده‌اند این سبزی سرشار از فلاونوئید، به‌ویژه نوعی از آن به‌نام کائمفرول، است که بدن را در برابر عفونت‌های باکتریایی، ویروسی و قارچی مقاوم می‌کند. در ادامه، تعدادی دیگر از خواص تره فرنگی را توضیح داده‌ایم.

۱. خواص تره فرنگی برای تیروئید

این گیاه مملو از منگنز است که سلامت تیروئید را افزایش می‌دهد. تره فرنگی علاوه‌ بر منگنز، مس، ویتامین B6، آهن و فولات نیز دارد.

۲. کاهش خطر سرطان

گیاهان خانواده آلیوم خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهند. سرطان پروستات، معده، روده بزرگ و مری در افرادی که به‌وفور سیر، موسیر، پیازچه، پیاز و تره فرنگی مصرف می‌کنند نادر است. محققان با توجه به ۱۶ تحقیق به این نتیجه رسیدند که آنتی‌اکسیدان‌های سبزیجات خانواده آلیوم، دی‌اِن‌اِی صدمه‌دیده را ترمیم می‌کنند.

۳. تقویت استخوان‌ها

تره‌فرنگی مملو از ویتامین K است که از خطر ابتلا به پوکی استخوان می‌کاهد. برخی از بررسی‌ها نشانگر ارتباط بین مصرف ویتامین K و بهبود تراکم استخوان هستند. قوی‌بودن استخوان‌ها از خطر شکستگی لگن می‌کاهد. در برخی از کشورها استفاده از ویتامین K برای درمان پوکی‌ استخوان تأیید شده‌ است.

۴. سلامت چشم‌ها

تره فرنگی حاوی لوتئین و زآگزانتین است. این ۲ ماده برای سلامت چشم مفید هستند. این مواد نوعی کاروتنوئید (دسته‌ای از رنگدانه) هستند که از خطر ابتلا به آب مروارید و دژانسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) در افراد مسن می‌کاهد. این دو بیماری بینایی را به‌شدت مختل می‌کنند و روی کیفیت زندگی اثر منفی می‌گذارند.

۵. کنترل وزن

تره‌فرنگی نوعی ماده خوراکی کم‌کالری است، پس می‌تواند بخشی از برنامه کنترل وزن باشد. آب و فیبر موجود در تره فرنگی به فرد احساس سیری می‌دهند، بنابراین احتمال پرخوری کمتر می‌شود. همچنین تره‌فرنگی طعم خوبی به غذاها می‌دهد و خوردن غذاهای سالم را لذت‌بخش می‌کند.

۶. سلامت گوارش

تره فرنگی منبع غنی فیبر حلال از جمله پری‌بیوتیک است و به همین علت سلامت روده را حفظ می‌کند. باکتری‌های پری‌بیوتیک هم از التهاب روده می‌کاهند و آن را تقویت می‌کنند.

مواد مغذی تره فرنگی

تره‌فرنگی علاوه‌ بر ویتامین K، منگنز، مس، فولات، آهن، ویتامین C و ویتامین B6 هم دارد. تره‌فرنگی کالری بسیار کم و فیبر فراوانی دارد. ارزش غذایی ۱ فنجان تره فرنگی طبق جدول زیر است:

کالری ۵۴
پروتئین ۱ گرم
چربی ۰
کربوهیدرات ۱۳ گرم
فیبر ۲ گرم
شکر ۴ گرم

خرید تره فرنگی

شاید از خودتان بپرسید:

  • تره فرنگی از کجا بخرم؟
  • کدام قسمت تره فرنگی خوراکی است؟
  • قیمت تره فرنگی چقدر است؟

خیلی ساده است. تره فرنگی در بیشتر فروشگاه‌های تره‌بار و سبزی‌فروشی‌ها فروخته می‌شود و قیمت آن مثل دیگر سبزی‌ها مانند پیازچه‌ و سیر است.

فرق تره فرنگی با پیازچه و تره چیست؟

فرق تره فرنگی با پیازچه و تره

پیازچه ساقه‌های سفید و متمایل به سبز روشن دارد و شبیه تره‌فرنگی اما کوچک‌تر است و طعم قوی‌تری از تره فرنگی دارد. تره هم کوچک‌ترین عضو خانواده آلیوم است که طعم آن ملایم‌تر از سیر، پیازچه و تره‌فرنگی است.

طرز تهیه ۴ غذا با تره فرنگی

تره‌فرنگی را می‌توان خام یا پخته و برای طعم‌دهی به غذا استفاده کرد. در ادامه دستور چند نوع غذا با تره‌فرنگی را آورده‌ایم.

۱. کوکوی تره فرنگی

کوکوی تره فرنگی

مواد لازم

  • روغن سبزیجات ۵ قاشق غذاخوری؛
  • پیاز متوسط (خردشده) ۱ عدد؛
  • تره فرنگی ۱ عدد (فقط قسمت‌های سفید و سبز کم‌رنگ)؛
  • تخم‌مرغ بزرگ ۵ عدد؛
  • نمک کوشر ۱٫۵ قاشق چای‌خوری؛
  • بیکینگ‌پودر ۱ قاشق چای‌خوری؛
  • فلفل سیاه تازه ۱ قاشق چای‌خوری (آسیاب‌شده)؛
  • نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه (آسیاب‌شده)؛
  • گشنیز خردشده ۱٫۵ فنجان؛
  • شوید خردشده ۱٫۵ فنجان؛
  • جعفری خردشده ۱٫۵ فنجان؛
  • ۱ قاشق غذاخوری برگ خشک شنبلیله.

طرز تهیه

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت گرم کنید. سپس پیاز و تره فرنگی را به آن اضافه کنید و ۱۰ تا ۱۲ دقیقه تفتشان دهید. مراقب باشید پیاز و تره‌فرنگی فقط نرم شوند نه قهوه‌ای‌رنگ. سپس مواد را از ماهیتابه خارج کرده و درون بشقابی بریزید و بگذارید سرد شوند.
  • تخم‌مرغ‌ها، نمک، بیکینگ‌پودر، فلفل و زردچوبه را در کاسه‌ای بزرگ بریزید و خوب هم بزنید. سپس پیاز، گشنیز، شوید، جعفری و شنبلیله را با هم مخلوط کنید.
  • داخل ماهیتابه ۳ قاشق غذاخوری روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. مخلوط سبزیجات را کاملا درون ماهیتابه پهن کنید و درش را بگذارید و اجازه دهید مواد ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزند. بعد از ۱۰ دقیقه، در ماهیتابه را بردارید و بگذارید ۱ دقیقه دیگر هم بپزد.

کوکو حاضر است با کفگیر آن را از ماهیتابه بردارید، داخل بشقاب بگذارید و سرو کنید. همراه این کوکو می‌توان خرما و گل رز خشک یا مرزه استفاده کنید.

۲. آش تره فرنگی

آش تره فرنگی

مواد لازم

  • نصف فنجان کره بدون نمک؛
  • ۶ عدد تره فرنگی بزرگ (قسمت‌های سفید و سبز کم‌رنگ طولی نصف و ضربدری نازک برش‌ داده شوند)؛
  • ۱ پیاز کوچک (نازک خلال‌شده)؛
  • ۵ حبه سیر (نازک خلال‌شده)؛
  • نمک کوشر به مقدار لازم؛
  • ۲ فنجان شیر کامل؛
  • ۱ فنجان خامه غلیظ؛
  • ۱ فنجان ماست ساده (که با شیر کامل درست شده باشد)؛
  • فلفل سیاه تازه (آسیاب‌شده)؛
  • ۴ فنجان سیب‌زمینی (بسیار نازک خلال و سرخ‌شده)؛
  • یک‌چهارم فنجان برگ جعفری تازه؛
  • ۱ شاخه رزماری؛
  • نمک دریا.

طرز تهیه

  • کره را در قابلمه‌ای بزرگ روی حرارت متوسط ذوب کنید. سپس تره فرنگی، پیاز و سیر را به آن اضافه کنید و نمک بزنید. بگذارید سبزیجات ۵ تا ۷ دقیقه بپزند تا کمی نرم شوند.
  • ۱ فنجان آب درون قابلمه بریزید و بگذارید سبزیجات ۲۵ تا ۳۰دقیقه بپزند تا کاملا نرم شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت بدارید و بگذارید مواد خنک شوند.
  • نصف مخلوط تره‌فرنگی را درون مخلوط‌کن بریزید و نیمی از شیر، خامه و ماست را به آن اضافه کنید. مواد را کاملا پوره کنید و در کاسه‌ای بزرگ بریزید. باقی تره فرنگی، شیر، خامه و ماست را هم به همین ترتیب پوره کنید.
  • مواد پوره‌شده را به قابلمه برگردانید و روی حرارت متوسط بگذارید و یک‌چهارم فنجان آب روی آن بریزید و اجازه دهید آش به‌اندازه کافی غلیظ شود. سپس نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.

آماده‌سازی سیب‌زمینی

  • سیب‌زمینی‌های خلال‌شده را درون آبکش ریخته و با آب سرد بشویید و خشک کنید.
  • سیب‌زمینی‌ها را درون ماهیتابه‌ای بریزید و با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند. سپس آنها را از ماهیتابه خارج کنید. اکنون جعفری و رزماری را به ماهیتابه اضافه کنید و حدود ۱۵ ثانیه تفت دهید. در پایان نمک کوشر به سیب‌زمینی‌ها بپاشید و سپس آش را با سیب‌زمینی و جعفری و رزماری تزئین کنید. اگر لازم بود، آش را با نمک دریا طعم‌دار کنید.

۳. پاستا با تره فرنگی

پاستا با تره فرنگی

مواد لازم

  • ۱۷۰ گرم پاستا؛
  • ۱٫۵ فنجان گوجه گیلاسی؛
  • ۱٫۵ فنجان تره فرنگی (نازک برش داده‌شده)؛
  • ۱ فنجان کدو سبز (گرد و نازک خردشده)؛
  • نصف فنجان فلفل دلمه‌ای قرمز؛
  • ۳ حبه کوچک سیر (له‌شده)؛
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن‌زیتون فرابکر؛
  • ۲ قاشق غذاخوری آب‌لیمو به علاوه ۱ قاشق چای‌خوری پوست رنده‌شده لیمو؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری پونه کوهی؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری نمک دریا؛
  • نصف قاشق چای‌خوری نمک دریا؛
  • نصف قاشق چای‌خوری فلفل قرمز
  • ۱ شاخه ریحان؛
  • ۲ و یک‌چهارم فنجان آب.

مواد لازم برای تزئین

  • جعفری؛
  • دانه کاج بوداده؛
  • پنیر پارمسان رنده‌شده.

طرز تهیه

  • پاستا (از نوع لوله‌ای توخالی)، تره‌فرنگی، کدو، آب‌لیمو، پوست لیمو، فلفل دلمه‌ای خردشده، روغن زیتون، پونه کوهی، نمک، فلفل قرمز، ریحان و دو و نیم فنجان آب را درون یک قابلمه بریزید. اجازه دهید آب قابلمه جوش بیاید و مواد ۸ دقیقه بپزند.
  • وقتی پاستا نرم شد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و ۲ دقیقه کنار بگذارید تا سس را به خودش بگیرد.
  • پاستای تره فرنگی آماده است. اکنون آن را با پنیر پارمسان، جعفری و دانه‌های کاج تزئین کنید.

۴. تره فرنگی با کاهو و نخود فرنگی

نخود و تره فرنگی

مواد لازم

  • ۴ قاشق غذاخوری کره بدون نمک؛
  • ۳ عدد تره فرنگی (فقط قسمت‌های سفید و سبز کم‌رنگ نازک برش‌خورده و خوب آبکشی‌شده)؛
  • ۲ قاشق چای‌خوری نمک کوشر؛
  • نصف قاشق چای‌خوری فلفل سیاه تازه (آسیاب‌شده)؛
  • ۲ دسته کوچک کاهو نازک برش‌خورده؛
  • نیم‌ کیلو نخود فرنگی؛
  • ۲ قاشق غذاخوری پیازچه ریز خردشده؛
  • ۲ قاشق غذاخوری نعنا ریز خردشده؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری پوست لیمو (ریز رنده‌شده)؛
  • یک‌چهارم فنجان پسته بوداده (درشت خردشده).

طرز تهیه

  • کره را درون ماهیتابه‌ای بزرگ بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود. تره‌فرنگی‌ها را ۵ تا ۷ دقیقه بپزید تا کاملا نرم شوند. مراقب باشید قهوه‌ای نشوند. سپس ۱ قاشق چای‌خوری نمک، نصف قاشق چای‌خوری فلفل به مواد بزنید.
  • حرارت زیر غذا را زیاد کنید و ۱ تا ۲ دقیقه به پخت ادامه دهید. هرازگاهی مواد را هم بزنید. اکنون کاهو، نخود فرنگی و یک فنجان آب را به ماهیتابه اضافه کنید. در ماهیتابه را بگذارید تا آب جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید تا کاهو و نخود فرنگی‌ها بپزند.
  • وقتی تمام مواد کاملا پختند، ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و به آن پیازچه، نعناع و پوست رنده‌شده لیمو را اضافه کنید. در انتها آن را با نمک و فلفل طعم‌دار کنید. غذا را در بشقاب بریزید و روی آن را با پسته‌ها تزئین کنید.

حرف آخر

امیدواریم این مقاله مفید بوده باشد و از آن استفاده‌ کرده باشید. اگر شما هم تجربه استفاده از تره فرنگی را دارید، خوشحال می‌شویم نظرتان را به ما هم بگویید.

منابع : epicurious و spoonuniversity

[box type=”warning” align=”aligncenter” class=”” width=””]هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید[/box]

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.