جستجو برای:
سبد خرید 0
  • خانه
    • سبک زندگی
      • آشپزی
      • خانه داری
      • مد و پوشاک
      • زناشویی
      • معرفی کتاب
      • گل و گیاه
      • دکوراسیون داخلی
    • سلامت
      • تناسب اندام
      • روانشناسی
      • رژیم و تغذیه
      • داروها
      • گیاهان دارویی
      • سلامت زنان
      • خواص خوراکی ها
      • بیماری ها
      • سلامت و تربیت کودک
    • آرایش و زیبایی
      • لوازم آرایش
      • سلامت پوست
      • سلامت مو
    • علم و فناوری
      • خودرو
    • موفقیت
      • درس های موفقیت
      • پول و ثروت
      • عادات موفقیت
    • سفر و گردشگری
      • راهنمای سفر
      • ترین های جهان
      • گردشگری ایران
      • گردشگری جهان
      • مهاجرت
  • راهنمای خریدداغ
    • دسته‌بندی نشده
  • قیمت روزجدید
    • نرخ ارز ، سکه ، طلا و نفت
  • تخفیف هاحراج

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
الی | سبک نوین زندگی
  • خانه
    • سبک زندگی
      • آشپزی
      • خانه داری
      • مد و پوشاک
      • زناشویی
      • معرفی کتاب
      • گل و گیاه
      • دکوراسیون داخلی
    • سلامت
      • تناسب اندام
      • روانشناسی
      • رژیم و تغذیه
      • داروها
      • گیاهان دارویی
      • سلامت زنان
      • خواص خوراکی ها
      • بیماری ها
      • سلامت و تربیت کودک
    • آرایش و زیبایی
      • لوازم آرایش
      • سلامت پوست
      • سلامت مو
    • علم و فناوری
      • خودرو
    • موفقیت
      • درس های موفقیت
      • پول و ثروت
      • عادات موفقیت
    • سفر و گردشگری
      • راهنمای سفر
      • ترین های جهان
      • گردشگری ایران
      • گردشگری جهان
      • مهاجرت
  • راهنمای خریدداغ
    • دسته‌بندی نشده
  • قیمت روزجدید
    • نرخ ارز ، سکه ، طلا و نفت
  • تخفیف هاحراج
آخرین اطلاعیه ها
جهت نمایش اطلاعیه باید وارد سایت شوید
شروع کنید
0

وبلاگ

الی | سبک نوین زندگی > سبک زندگی > آشپزی > نکات مهم در استفاده از خمیر مایه

نکات مهم در استفاده از خمیر مایه

3 فروردین 1400
ارسال شده توسط ماهان
آشپزی
خمیر مایه

اگر اهل آشپزی و پخت نان در خانه باشید حتما از خمیر مایه استفاده کرده اید . در این مطلب قصد داریم شما را بانکات ویژه در مورد خمیر مایه از نحوه عمل آوری و استفاده تا نحوه تشخیص خراب بودن آن آشنا کنیم. این مطلب را از دست ندهید.

خمیرمایه چیست؟

خمیرمایه نانوایی (Baking Yeast) یکی از صدها گونه مخمر شناسایی شده است که با عنوان علمی Saccharomayces Cerevisia شناخته می شود.

این خمیرمایه موجودی ذره بینی است که در نتیجه رشد آن در خمیر، گاز کربنیک و سایر مواد آلی تولید می شود. گاز کربنیک حاصله باعث افزایش حجم، پوکی و تخلخل نان و سایر ترکیبات آلی باعث افزایش ارزش تغذیه ای و عطر و طعم خوش نان می گردند.

خمیر مایه
تاثیر تخمیر و ورآمدن نان از هزاران سال قبل برای مردم باستان مشخص گردیده بود
تاثیر تخمیر و ورآمدن نان از هزاران سال قبل برای مردم باستان مشخص گردیده بود و استفاده از خمیرترش برای انجام این عمل تا قرن هجدهم و نوزدهم رواج داشت اما به تدریج با صنعتی شدن جوامع و رشد جمعیت و نیاز به تامین غذایی مردم در بعد کلان تولید مخمر به سمت صنعتی شدن سوق پیدا کرد. مخمر نان در مقیاس صنعتی برای اولین بار در اواخر قرن هجدهم در هلند تولید گردید.

عمل آوردن خمیر مایه

منظور از عمل آوردن، فراهم شدن شرایط مناسب برای فعال شدن ابتدایی خمیرمایه است، خمیرمایه را از هر نوعی که باشد پیش از استفاده عمل بیاورید تا از تازگی و کیفیت خمیرمایه مطمئن شوید، دور ریختن یک کاسه مخلوط آب و خمیرمایه بهتر و کم هزینه تر از دور ریختن نانی است که آن را با زحمت و هزینه تهیه کرده اید.

آموزش تهیه 8 نوع موهیتو حرفه ای با طعم های مختلف

برای عمل آوردن خمیرمایه نیاز به آب و مقداری شکر دارید، به طور کلی برای عمل آوردن خمیر مایه به ازای 1 قاشق غذاخوری خمیرمایه شما به 1/2 قاشق چایخوری شکر و 1/4 لیوان آب ولرم نیاز دارید، ظرف مورد استفاده برای عمل آوردن خمیر مایه باید کاملاً تمیز و بدون چربی باشد و به همین دلیل ظروف شیشه ای برای این کار مناسب تر هستند، ظروف استیل را نیز می توانید برای عمل آوردن خمیر مایه استفاده کنید ولی سایر ظروف فلزی به دلیل واکنش دادن با خمیر مایه می توانند به آن صدمه بزنند.

مهم ترین نکته برای عمل آوردن خمیرمایه دمای مایعات مورد استفاده می باشد، دمای مناسب برای عمل آوردن خمیر مایه 40 درجه سانتیگراد است؛ برای عمل آوردن خمیر مایه آب یا شیر را کمی گرم کنید و شکر را در آن حل کنید و پس از رسیدن به دمای مطلوب خمیر مایه را روی سطح آن بپاشید، پس از پاشیدن خمیر مایه به آرامی آنرا مخلوط کنید تا تمام ذرات مرطوب شود ( بهتر است قبل از مخلوط کردن کمی صبر کنید تا ذرات خمیرمایه آب جذب کرده و راحت تر حل شوند ).

خمیر مایه
عمل آمدن خمیر مایه

فواید استفاده از خمیرمایه در نان

در طی سالهای دهه ۱۹۴۰ میلادی و در بحبوحه جنگ دوم جهانی، با توجه به شرایط ویژه آن دوران جوش شیرین برای اولین بار توسط قوای انگلستان برای استفاده در نان تولیدی وارد مملکت گردید که با توجه به ارزانی و سهولت استفاده به تدریج فراگیر شد به طوری که برای سالیان متمادی جز لاینفک نان تولیدی کشور محسوب می شد.

معرفی غذاهای رکرود دار در گینس - 22 غذای عجیب

این بدعت موجب شد غذای اصلی مردم که از مقدس ترین گیاهی که بارها در کتب الهی از آن نام برده شده و کامل ترین گیاه از نظر تغذیه ای محسوب می شود، یعنی گندم تولید می گردد به جای تامین انرژی و ریز مغذی های مورد نیاز بدن، عامل اصلی بیماری هایی چون زخم معده، سرطان روده و معده، کم خونی، پوکی استخوان و تاثیرگذار در بیماری هایی چون آلزایمر، بیماری های کلیوی و عروقی باشد.

اختلال در جذب عناصری چون آهن، کلسیم، فسفر، روی و … از دیگر عوارض استفاده از جوش شیرین در تولید نان شمرده می شود. از طرفی پایین آمدن ماندگاری نان و بیاتی زودرس، بدرنگی و بدطعمی و ضایعات فراوان که منجر به زیان سالانه یک میلیارد دلار می گردد از دیگر ویژگی های این میهمان ناخوانده سفره ایرانی بوده است.

این ماده صنعتی که متاسفانه تنها در ایران از آن در پخت نان استفاده می شود و در هیچ منبع بین المللی از آن به عنوان پوک کننده نامی به میان نیامده است، جانشین خمیرمایه ای گردیده که منبعی سرشار از موادغذایی است.

در صورت استفاده از نانی که فرآیند تخمیر را طی کرده و به صورت صحیح و اصولی تهیه شده، نه تنها هیچ کدام از بیماری هایی که در اثر استفاده از جوش شیرین ذکر گردید بروز نخواهد یافت؛ بلکه ماندگاری نان بالا رفته، ضایعات از بین می رود، نان خوش طعم و عطر گردیده و جذب مواد مغذی در نان تسهیل می گردد. از طرفی خمیرمایه منبعی سرشار از ویتامین های گروه B و پروتئین می باشد که موجب افزایش ارزش تغذیه ای نان می گردد و موجب تامین انرژی کافی و درصد بالایی از مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان و به خصوص قشر کم بضاعت جامعه که نان غذای اصلی سفره آن هاست می گردد.

نکات استفاده از کرم تارتار

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]نکته پر اهمیت دیگر این که گندم حاوی مقدار قابل توجهی اسید فیتیک است و در صورتی املاح گندم برای بدن قابل جذب خواهد بود که این اسید تجزیه شود. در فرایند تولید نان، این خمیرمایه است که تولید آنزیم فیتاز می کند و باعث تجزیه اسید فیتیک و در نتیجه جذب مواد مغذی دانه گندم می گردد.[/box]

خمیر مایه

از کجا باید فهمید که خمیر مایه یا مخمر خراب شده یا نه؟

خمیر مایه یا مخمر را از کجا باید فهمید که خراب شده یا نه؟ چگونه باید از آن استفاده کرد باید در آب حل شود؟ در کجا نگهداری کنم؟ یخچال؟

پاسخ : روی بسته ای که خمیر مایه در آن است و شما خریداری کرده اید تاریخ مصرف آن قید شده است. و گرنه به غیر از کپک زدن حالتی دیگر در خراب شدن خمیرمایه مشخص نمی باشد.

در مورد نوع پودر آن نیز به غیر از تاریخ مصرف آن، بوی ماندگی آن نیز مشخص کننده خراب شدن آن است.

نوع پودر آن را باید در آب حل کرده و استفاده کنید ولی نوع خمیری آن کافی است که با آرد مخلوط شود. بهتر است درون یخچال نگهداری شود.

برچسب ها: خراب شدن خمیر مایهعمل آوردن خمیر مایهفواید خمیر مایه
قبلی خواص میخک - 8 خاصیت دارویی در طب سنتی
بعدی طرز تهیه سس تارتار بی نظیر با 2 روش

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

17 + شانزده =

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • آرایش و زیبایی
  • آشپزی
  • آکادمی ها
  • بدون دسته بندی
  • بیماری ها
  • پادکست صوتی
  • پول و ثروت
  • تبلیغات
  • ترین های جهان
  • تناسب اندام
  • خانه داری
  • خواص خوراکی ها
  • خودرو
  • داروها
  • درس های موفقیت
  • دکوراسیون داخلی
  • دولت
  • دین و مذهب
  • رژیم و تغذیه
  • روانشناسی
  • زناشویی
  • زندگی دانشگاهی
  • سلامت
  • سلامت پوست
  • سلامت زنان
  • سلامت مو
  • سلامت و تربیت کودک
  • عادات موفقیت
  • علم و فناوری
  • فضا
  • کسب و کار
  • گردشگری ایران
  • گردشگری جهان
  • گل و گیاه
  • گیاهان دارویی
  • لوازم آرایش
  • متفرقه
  • مدرسه
  • معرفی کتاب
  • مهاجرت به آمریکا
  • نام ها
  • ویدئو
پشتیبانی

Logo Light

برای ما بهترین علامت های تجاری ساده هستند. برند ها رشد می کنند و توانایی آنها درک می شود. الی در تلاش است برای ارائه فایل ها و محصولات آموزشی.
  • تهران، خیابان آزادی، خیابان بهبودی، ساختمان 101
  • 021123456789
خبرنامه

چیزی را از دست ندهید، ثبت نام کنید و در مورد شرکت ما مطلع باشید.
[mc4wp_form id=”380″]

نمادها
© 1400. قالب استادیار نسخه سیمین دانشور - طراحی سان کد
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://ely.ir/?p=2210
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.