14 نوع سویق مفید برای سلامتی

مریم فرقانی
آخرین بروز رسانی: 1 اردیبهشت 1400
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
خواص انواع سویق

در این مقاله از مجله الی سعی داریم در مورد انواع سویق و خواص آن را صحبت کنیم.بطور خلاصه درباره اثربخش بودن سویق بعضی از اطبا همه‌ی بیماری‌ها را با سویق درمان می‌کنند. در طب اسلامی سویق عبارت از؛ تفت داده آرد برخی حبوبات، بدین صورت که مثلا برای سویق گندم  آرد گندم را تفت می دهند و سبوس گندم را نیز جداگانه تفت می دهند، بعد از الک کردن آنها را با هم مخلوط می کنند. سویق آنقدر خاصیت دارد که بیشتر بیماری‌ها را درمان می کند.

از دانه‌های مختلف غلات، حبوبات و هسته میوه‌ها یا برخی از خود میوه‌ها و تره ‌بارها، سویق‌های متنوعی تهیه می‌شود. مانند سویق گندم،  سویق جو،  سویق برنج،  سویق نخود،  سویق عدس،  سویق سنجد، و سویق‌های تهیه شده از سیب، کنار، کدوتنبل، دانه انار و خشخاش. گاهی سویق‌ها را با هم ترکیب می‌کنند: مثل سویق گندم و جو، سویق کامل (ترکیبی از سویق‌های جو، گندم، عدس و سنجد) که جزء مهم‌ترین سویق‌ها هستند.
اگر به دنبال این هستید که خودتان در خانه سویق تهیه کنید، به شما پیشنهاد می کنیم ” روش تهیه انواع سویق ” را در مجله الی مطالعه کنید.

سویق مناسب خودتان را پیدا کنید

خاصیت هر سویقی با خاصیت همان چیزی که از آن تهیه شده است تناسب دارد.مثلاً وقتی جو از گندم سردتر است، طبع سویق جو هم از سویق گندم سردتر است؛ بنابراین خوب است قبل از تهیه و خوردن سویق طبع و مزاج خودتان رابشناسید تا انتخاب درستی داشته باشید.

انواع سویق و خواص آن

خواص سویق :

امام صادق علیه السلام:
سویق گوشت را می رویاند و استخوان را محکم می کند.به کودکانتان در خردسالی سویق بدهید، چرا که گوشت را می رویاند و استخوان را محکم می سازد.
-حتی برای نوزاد تازه متولدشده سفارش نمودند.

 سویق اگر گرسنه باشی تو را نگه می دارد و اگر سیر باشی غذایت را هضم می کند ،برای برسام (ورم پرده حجاب حاجز) مفید است و اگر کسی چهل روز از آن بخورد شانه هایش پر از نیرو میشود سودا و بلغم را از معده جدا میکند.

-مفید برای خانم باردار.
-بهترین جایگزین فولیک اسید و قرص آهن
– درون تب دار را از سویق پر کنید، ۳ بار شسته شود و آنگاه به او بدهید. (نحوه شستن سویق را در مقاله مربوطه در مجله الی بخوانید.)

– سویق، صفرا را از تن، و بلغم را از معده، کاملا جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می کند.

اگر مقداری روغن زیتون روی سویق ریخته شود و مصرف شود باعث افزایش جماع وزیباکردن پوست صورت می شود.(روغن فقط اضافه شود تفت داده نشود)
همچنین برای وزن‌گیری جنین در سه‌ماهه پایانی بارداری، مصرف سویق می‌تواند بسیار مؤثر باشد. البته میزان استفاده از سویق در آن دوران، باید کنترل‌شده باشد و مصرف زیاد سویق نیز می‌تواند باعث اضافه وزن بیش از حد جنین یا مادر او گردد.

سویق شسته تقویت کننده پاها است و سویق نشسته تقویت کننده دستها و بازوها است. کسانی که ضعف پا دارند و نمی‌توانند راه بروند باید سویق شسته بخورند.

انواع سویق و خواص آن:

🔹سویق گندم:

  • – چاق کننده و بسیار مناسب کودکان، زنان باردار و…
  • – مقوی
  • – افزایش دهنده نیروی جنسی
  • – درمان سستی کمر
  • پیشگیری از ناهنجاری‌های مادرزادی جنین
  • رفع ضعف و لاغری

نکته: برای درمان تقویت جنسی و افزایش قوه باه بایستی بهمراه روغن زیتون مصرف شود. به این صورت که سه قاشق سویق و یک قاشق روغن زیتون ترکیب و مصرف شود.

🔹سویق جو:

  • تقویت کننده.
  • یکی از درمانهای دیابت(تنظیم کننده قند خون)
  • کاهش دهنده قند، در صورت مصرف با هر وعده غذایی بمیزان دو قاشق غذاخوری (در مدت کوتاهی باعث قطع انسولین میشود)
  • کم بودن نشاسته و کربوهیدرات نسبت به گندم.
  • برطرف کننده برسام
  • درمان دیسک گردن
  • لاغر کننده درصورتیکه بصورت خشک بجای وعده صبحانه خورده شود (بدون ایجاد ضعف)

🔹سویق عدس:

سویق عدس

  • رفع تشنگی و عطش
  • تقویت کننده معده
  • افزایش فعالیت سلول‌های مغز و تقویت هوش و حافظه
  • تقویت عضله قلب و حفظ سلامتی آن
  • شفاف کننده پوست
  • تقویت کننده عضلات و کمک به رشد کودکان
  • کم کردن دوران نقاهت و افزایش شیر مادر
  • سرد کردن بدن و درمان غلبه صفرا
  • درمان خونریزی حیض (در صورت عدم قطع حیض)
  • درمان کم خونی
  • درمان غلبه و هیجان خون
  • توصیه به همراه داشتن در سفر

نکته: باید بمقدار زیاد و بعنوان وعده غذایی استفاده شود.

🔹سویق سیب:

  • درمان خون دماغ.
  • – قطع کننده تب
  • – درمان مسمومیت دارویی و دفع انواع سموم بدن مانند مواد مخدر باقی مانده در بدن.
  • – درمان عقرب گزیدگی و مار گزیدگی
  • – درمان انواع زهرها

روش تهیه سویق سیب: سیب را ورقه ورقه و خشک کنید و بعد از آسیاب، بدون روغن تف دهید.

🔹سویق برنج:

خواص سویق برنج

نکته: روش تهیه سویق برنج مانند سویق گندم و جو همراه سبوس می باشد.

  • – درمان اسهال
  • – گشاد کننده روده ها
  • – بهترین چاق کننده (برای کسانی که بعلت بیماری لاغر شده اند)
  • تقویت بنیه و سلامت دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ

🔹سویق سنجد:

(تف داده پودر سنجد کامل به همراه هسته)

  • –  رشد و تحکیم بدن بویژه استخوان ساز
  • –  افزایش دهنده ی شیر مادر
  • – مقوی
  • – موثر در رشد و تحکیم بدن
  • باعث مهار طبع
  • تقویت نیروی بدن و سیستم ایمنی
  • چاق کننده و بسیار مفید جهت رشد بچه ها

🔹سویق نخود:

  • –  برطرف کننده ی مشکلات و ضعف کمر
  •  تسکین دردهای استخوان
  • کمک به تراکم استخوان‌های کودک
  • تقویت عمومی بدن و تقویت نیروی جنسی

🔹سویق ماش:

  • استحکام استخوان‌بندی
  • تقویت قوای جسمانی
  • کمک به کودکان در حال رشد

🔹سویق کامل:

  • – سویقی که شامل تمام سویق هاست که تمام خواص سویق ها را دارد.
    جلوگیری از پوکی استخوان
  • افزایش شیر مادر
  • بهترین جایگزین قرص آهن
  • کمک به بهبود پوکی استخوان و شکستگی استخوان و تقویت ساق پا

🔹سویق کودک:

  • – همان سویق کامل است با این تفاوت که ذرات آن ریزتر و قابل انحلال در شیر است. محدویت سنی هم در استفاده از آن نیست ، از همان روز اول به فرزند میشود داد .

البته مقدار کمی ،نه دو قاشق غذاخوری (مثل سرلاک) باشیر قاطی شود و به نوزاد داده شود.

🔹سویق کدوتنبل

  • درمان بیش فعالی کودکان
  • درمان مشکلات مغز از جمله پارکینسون

🔹سویق گاورس:

  • شبیه ارزن است که در برنج پیدا میشود.
  • درمان اسهال و شکم روی

🔹سویق کنار

🔹سویق دانه انار

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.