جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه نخست
  • مجله الیجدید
    • سبک زندگی
      • آشپزی
      • خانه داری
      • مد و پوشاک
      • زناشویی
      • معرفی کتاب
      • گل و گیاه
      • دکوراسیون داخلی
    • سلامت
      • تناسب اندام
      • روانشناسی
      • رژیم و تغذیه
      • داروها
      • گیاهان دارویی
      • سلامت زنان
      • خواص خوراکی ها
      • بیماری ها
      • سلامت و تربیت کودک
    • آرایش و زیبایی
      • لوازم آرایش
      • سلامت پوست
      • سلامت مو
    • علم و فناوری
      • خودرو
    • موفقیت
      • درس های موفقیت
      • پول و ثروت
      • عادات موفقیت
    • سفر و گردشگری
      • راهنمای سفر
      • ترین های جهان
      • گردشگری ایران
      • گردشگری جهان
      • مهاجرت
  • دوره هاداغ
  • تخفیف هاحراج
    • نرخ ارز ، سکه ، طلا و نفت

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
الی | دیتابانک
  • صفحه نخست
  • مجله الیجدید
    • سبک زندگی
      • آشپزی
      • خانه داری
      • مد و پوشاک
      • زناشویی
      • معرفی کتاب
      • گل و گیاه
      • دکوراسیون داخلی
    • سلامت
      • تناسب اندام
      • روانشناسی
      • رژیم و تغذیه
      • داروها
      • گیاهان دارویی
      • سلامت زنان
      • خواص خوراکی ها
      • بیماری ها
      • سلامت و تربیت کودک
    • آرایش و زیبایی
      • لوازم آرایش
      • سلامت پوست
      • سلامت مو
    • علم و فناوری
      • خودرو
    • موفقیت
      • درس های موفقیت
      • پول و ثروت
      • عادات موفقیت
    • سفر و گردشگری
      • راهنمای سفر
      • ترین های جهان
      • گردشگری ایران
      • گردشگری جهان
      • مهاجرت
  • دوره هاداغ
  • تخفیف هاحراج
    • نرخ ارز ، سکه ، طلا و نفت
آخرین اطلاعیه ها
جهت نمایش اطلاعیه باید وارد سایت شوید
شروع کنید
0

وبلاگ

الی | دیتابانک > سبک زندگی > آشپزی > ادویه گرام ماسالا – آموزش طرز تهیه در خانه

ادویه گرام ماسالا – آموزش طرز تهیه در خانه

23 فروردین 1401
ارسال شده توسط ماهان
آشپزی
طرز تهیه ادویه گرام ماسالا

ادویه گرام ماسالا طرف‌داران بسیاری زیادی دارد. اگر می‌خواهید بدانید ادویه گرام ماسالا برای چه چیزهایی خوب است، با ما در این مقاله از وبسایت الی همراه شوید تا درباره این ادویه بیشتر بخوانید و روش تهیه‌اش را هم یاد بگیرید.

ادویه گرام ماسالا :

ادویه گرام ماسالا در بیشتر غذاهای گیاهی یا گوشتی هندی به‌عنوان چاشنی استفاده می‌شود. این ادویه در غذاهای شمال هند به‌صورت پودر استفاده می‌شود، اما در بخش جنوبی این کشور گرام ماسالا را با شیر، سرکه یا آب مخوط می‌کنند و خمیرش را به کار می‌برند. این ادویه در تمام طول سال، به‌تنهایی یا همراه چاشنی‌های دیگر استفاده می‌شود.

برای افزایش طعم و عطر گرام ماسالا، تمام ادویه‌های استفاده‌شده در آن را معمولا برشته می‌کنند. «ماسالا» به هندی یعنی ادویه‌ها و «گرام» یعنی تند و داغ. البته گرام ماسالا همیشه ترکیبی از ادویه‌های تند نیست و نوع پودری آن معمولا ترکیبی از مواد گیاهی بدون گلوتن است. با این حال، موقع استفاده از آن باید برچسب روی ظرفش را بررسی کنید تا مطمئن شوید ترکیبش چیست.

انواع گرام ماسالا :

فقط یک روش خاص برای درست‌کردن گرام ماسالا وجود ندارد. در واقع مواد تشکیل‌دهنده این ادویه با توجه به منطقه و اولویت سرآشپز متفاوت است. گرام ماسالایی که در شمال هند، از جمله پنجاب، درست می‌شود فقط یک نوع ماده تند دارد که آن هم فلفل سیاه است و در آن بیشتر ادویه‌های شیرین و معطر استفاده می‌شود. این نوع گرام ماسالا کاملا ملایم است و غذاها را تند نمی‌کند و تندی غذاهایی که از این ادویه در آنها استفاده می‌شود از فلفل‌های تند دیگر است.

هرچه به جنوب هند نزدیک‌تر شوید، گرام ماسالا به‌علت استفاده فلفل قرمز در آن تندتر می‌شود. حتی ممکن است ادویه‌های دیگری در گرام ماسالا به‌ کار ببرند. طرز تهیه این ادویه نه‌تنها در مناطق و محله‌های مختلف فرق دارد، بلکه خانواده‌ها هم هرطور دلشان بخواهد آن را درست می‌کنند.

یادگیری روش مخلوط‌کردن ادویه‌ها و تهیه گرام ماسالای خوش‌طعم موجب غرور فرد می‌شود و هر آشپزی سعی می‌کند بهترین نوع ادویه گرام ماسالا خانگی را آماده کند.

آموزش تهیه 8 نوع موهیتو حرفه ای با طعم های مختلف

خاستگاه گرام ماسالا

اعتقاد بر این است که گرام ماسالا از غذاهای شمال هند، جایی‌ که این ادویه بیشتر در غذاهای مغولی دیده می‌شود، سرچشمه گرفته است. در طب آیورودا از ادویه‌های گرم در گرام ماسالا استفاده می‌شود تا سوخت‌وساز بدن افزایش یابد. این نوع گرام ماسالا تند نیست.

همچنین این ادویه در شمال هند، مناطقی که فصول سرد دارند، در مقایسه با مناطق دیگر هند بیشتر است. در این مناطق از ادویه‌های گرم بیشتر استقبال می‌شود. گرام ماسالا در سراسر قاره هند تا غربی‌ترین مناطق و ایران کنونی یافت می‌شود. البته نوع دیگری از این ادویه در هند استفاده می‌شود که به آن گرام ماسالای تر می‌گویند.

ترکیبات گرام ماسالای معمولی و نوع اصیل هندی آن

ادویه گرام ماسالا، ترکیبات داخل گرام ماسالا

موقع خرید گرام ماسالا برای شناسایی مواد تشکیل‌دهنده آن باید نوشته‌های روی ظرف گرام ماسالا را بخوانید. موادی که به‌طور معمول برای تهیه این ادویه استفاده می‌شود عبارت‌اند از:

در تهیه انواع دیگر این ادویه ممکن است از موادی دیگری هم استفاده بشود، موادی چون:

  • زردچوبه؛
  • زعفران؛
  • دانه‌های رازیانه؛
  • زنجبیل؛
  • سیر؛
  • دانه‌های خردل؛
  • گل جوز؛
  • انیسون ستاره‌ای (بادیان ختایی)؛
  • تمر هندی؛
  • شنبلیله؛
  • برگ بو؛
  • اسفناج (مالابار)؛
  • فلفل قرمز خشک.

البته برای درست‌کردن گرام‌ ماسالای اصیل هندی که نوع تر آن است باید پیاز، گوجه‌فرنگی، زنجبیل و سیر را ترکیب کنید.

طعم گرام ماسالا

گرام ماسالا طعم گرم و شیرین و تندی فلفل سیاه را دارد و معطر است. در واقع بیشتر مواقع از این ادویه برای معطرکردن غذا استفاده می‌شود. شاید زیره، گشنیز و زردچوبه شما را یاد ادویهٔ کاری بیندازند، اما گرام ماسالا معمولا خیلی تند نیست. پودر کاری معمولا ترکیبی از زردچوبه، زنجبیل، زیره و پودر فلفل قرمز است و به همین علت بسیار تندتر از گرام ماسالاست.

کاربرد ادویه گرام ماسالا

گرام ماسالا معمولا اواخر پخت غذا به آن اضافه می‌شود تا به غذا مزه و عطر بدهد. البته ممکن است موقع کشیدن غذا در ظرف هم کمی از این ادویه رویش پاشیده شود. البته برخی از آشپزها می‌گویند اگر به غذا زودتر گرام ماسالا بزنید و مدت‌زمان بیشتری در غذا و روی حرارت بماند، غذا طعم و عطر بسیار بهتری پیدا می‌کند.

نکات استفاده از کرم تارتار

موارد مصرف ادویه گرم ماسالا معمولا برای غذاهایی که با ماهی درست می‌شوند یا گوشت قرمز دارند، است. البته در غذاهای گیاهی و غذاهای وگان و سوپ‌هایی که حاوی حبوبات و سبزی هستند هم از این ادویه استفاده می‌شود.

خرید گرام ماسالا

شاید از خودتان بپرسید: «ادویه گرام ماسالا از کجا بخرم؟» مجبور نیستید راه دوری بروید. می‌توانید گرام ماسالا را در بخش ادویه‌های سوپرمارکت‌ها بیابید. البته می‌توانید سری هم به عطاری‌ها و ادویه‌فروشی‌ها بزنید و این ادویه را بخرید. همچنین این فروشگاه‌ها بهترین مکان برای تهیه ادویه‌های لازم برای تهیه گرام ماسالا (البته با قیمت پایین‌تر) هستند و می‌توانید این ادویه را به‌راحتی در خانه درست کنید.

طرز تهیه ادویه گرام ماسالا

طرز تهیه گرام ماسالا در خانه

ترکیبات این ادویه را می‌توانید از مواد مختلف انتخاب کنید، پس موقع درست‌کردن آن آزادی عمل بسیاری دارید. می‌توانید با ادویه‌هایی که در آشپزخانه‌تان دارید، به‌راحتی نوعی گرام ماسالا آماده کنید. می‌توانید ترکیبات مختلف را امتحان کنید تا به طعم دلخواه خود برسید.

درست‌کردن این ادویه در خانه بیشتر از ۵ دقیقه وقت نمی‌گیرد. اگر کارتان را با دانه‌ها شروع کنید، ادویه‌تان از هر گرام ماسالایی خوش‌‌عطر و خوش‌طعم‌تر می‌شود.

ترکیبات روش اول

  • ۳ قاشق غذاخوری دانه گشنیز؛
  • ۲ قاشق غذاخوری دانه زیره؛
  • ۲ قاشق غذاخوری دانه هل؛
  • ۲ قاشق غذاخوری فلفل سیاه؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری جوز هندی تازه رنده‌شده؛
  • ۱ عدد چوب کامل دارچین؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری میخک.

طرز تهیه

  • ماهیتابه‌ای را روی حرارت متوسط بگذارید و گشنیز، زیره، هل و فلفل سیاه را به‌مدت ۱۰ دقیقه تفت بدهید. هرازگاهی آنها را هم بزنید تا تمام ادویه‌ها یکنواخت برشته شوند. وقتی رنگ مواد تیره و بو و عطر آنها به‌خوبی بلند شد، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
  • ترکیب ادویه‌های برشته‌شده را آسیاب کنید.
  • جوز هندی را رنده و به مخلوط اضافه کنید.
  • گرام ماسالا را در ظرفی بریزید و دور از حرارت نگهداری کنید.
طرز تهیه مربای آلبالو در منزل به صورت حرفه ای

روش دوم

در این روش علاوه‌ بر ترکیبات روش قبل باید ۲ قاشق چای‌خوری برگ بوی خشک‌شده و ۲ قاشق غذاخوری فلفل قرمز هم اضافه کنید. این‌طوری ادویه آماده‌شده برخلاف روش قبلی، مزه‌ای تند خواهد داشت. برخی از افراد هم ترکیبات ادویه را خام و بدون تفت‌دادن دوست دارند و برخی دیگر موقع تفت‌دادن به آن روغن هم می‌زنند.

فرق گرام ماسالای خانگی و شرکتی

بین ادویه‌ای که خودتان در خانه درست می‌کنید با ادویه‌ای که در بازار فروخته می‌شود، دو تفاوت عمده وجود دارد:

۱. ترکیبات ادویه

بیشتر ادویه‌های شرکتی حاوی پاپریکا هستند که بیشتر مردم آن را دوست ندارند. گرام ماسالای شرکتی خیلی قرمز به‌ نظر می‌آید، اما طعم خاصی ندارد.

۲. تاریخ مصرف

ادویه‌های فروشگاه‌ها معمولا مدتی طولانی در قفسه‌ها می‌مانند و با اینکه هنوز تاریخ مصرفشان سر نرسیده است، آن طعم و عطر گرام ماسالای خانگی را ندارند.

روش نگهداری گرام ماسالا

گرام ماسالا را باید در ظرف دربسته و در مکانی تاریک و خنک نگه داشت. گرام ماسالای آسیاب‌شده خیلی زود عطر و طعم خود را از دست می‌دهد، بنابراین بهتر است تا حد امکان آن را زود و ظرف چند هفته استفاده کنید. معمولا بهتر است گرام ماسالایی که از ادویه‌های تازه درست‌ شده، چندروزه استفاده شود. البته گرام ماسالا را می‌توان تا ۶ ماه نگه داشت.

سخن آخر

امیدواریم به تمام سؤالات شما درباره این ادویه پاسخ داده باشیم. اگر شما هم نوعی دیگر از این ادویه را درست کرده‌اید که طعم و عطری متفاوت و خوشایند دارد، خوشحال می‌شویم دستور تهیه‌اش را با ما در میان بگذارید.

برچسب ها: گرام ماسالا نی نی سایت
قبلی انواع خاک گلدان؛ خاک مناسب برای انواع گیاهان خانگی
بعدی سندروم فریاد گربه چیست ؟ راه های تشخیص و درمان

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نوزده − 17 =

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • آرایش و زیبایی
  • آشپزی
  • آکادمی ها
  • بدون دسته بندی
  • بیماری ها
  • پادکست صوتی
  • پول و ثروت
  • تبلیغات
  • ترین های جهان
  • تناسب اندام
  • خانه داری
  • خواص خوراکی ها
  • خودرو
  • داروها
  • درس های موفقیت
  • دکوراسیون داخلی
  • دولت
  • دین و مذهب
  • رژیم و تغذیه
  • روانشناسی
  • زناشویی
  • زندگی دانشگاهی
  • سلامت
  • سلامت پوست
  • سلامت زنان
  • سلامت مو
  • سلامت و تربیت کودک
  • عادات موفقیت
  • علم و فناوری
  • فضا
  • کسب و کار
  • گردشگری ایران
  • گردشگری جهان
  • گل و گیاه
  • گیاهان دارویی
  • لوازم آرایش
  • متفرقه
  • مدرسه
  • معرفی کتاب
  • مهاجرت به آمریکا
  • نام ها
  • ویدئو
پشتیبانی

Logo Light

برای ما بهترین علامت های تجاری ساده هستند. برند ها رشد می کنند و توانایی آنها درک می شود. الی در تلاش است برای ارائه فایل ها و محصولات آموزشی.
  • تهران، خیابان آیت اله کاشانی، مجتمع مریم
  • 021-44087800
خبرنامه

چیزی را از دست ندهید، ثبت نام کنید و در مورد شرکت ما مطلع باشید.
[mc4wp_form id=”380″]

نمادها
© 1400. قالب استادیار نسخه سیمین دانشور - طراحی سان کد
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://ely.ir/?p=4171
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.